זוגות רבים נוטים להאמין כי שיחה שענינה הסדרת נושאי הרכוש לפני הנישואין, היא "מתכון לבעיות" ועשויה לפגוע ברצון המשותף לנישואין או למגורים משותפים.
ניסיונה של עו"ד גלילי בעשרים השנים האחרונות מלמד כי קיום שיחה מקדימה בין בני זוג שמגיעים מרקע כלכלי שונה דווקא מחזקת את הצד שמגיע לזוגיות כשהוא "החלש כלכלית". כאשר זוגות בעלי יכולת כלכלית שונה נישאים ולא עורכים הסכם ממון, הסיכוי לנהל תיק משפטי הוא גבוה. ההליך המשפטי נמשך שנים ארוכות וגובה מחיר יקר ולא רק כספית.
לעומת זאת, זוגות שמגיעים מרקע כלכלי שונה אשר בוחרים לשוחח על הפערים ביניהם, יכולים לבחור במסגרת עריכת ההסכם לחזק את הצד שהוא "חלש כלכלית", לדאוג לבטחונו למקרה שהנישואים יסתיימו ומעל הכל – כאשר הנושא הכלכלי מדובר יש תיאום ציפיות בין הצדדים מה שמפחית את הסיכוי לגירושין בעתיד.
זוגות שבוחרים לא לדבר על הפערים הכלכליים ולא עורכים הסכם ממון מרויחים שקט מדומה וקצר, בעוד שזוגות שבוחרים לדבר על הפערים הכלכליים ודואגים להתייחס לפערים במסגרת הסכם הממון יגיעו לחיי הנישואין לאחר שתיאמו ציפיות ולא יצטרכו ל"להתהלך על ביצים" או לחכות ליום הדין של סיום הנישואין כדי להלחם האחד בשני.
חשוב לערוך את הסכמי ממון במקצועיות(אין נוסח שמתאים לכולם) ולערוך את ההסכם כך שיתאים לצרכים של אותו הזוג. עריכת הסכם במקצועיות, ברגישות ובאדיבות בין בני הזוג תחזק את הקשר הזוגי ותמנע מאבקים משפטים ככל והנישואין יסתיימ